Landsbyhistorier.dk

Der var mange munde at mætte

Far, Alfred Møller, købte ejendommen i Grove i april 1936 af Anders Moustsen. Året efter blev han gift med Mor i Sem Kirke. Han var født i Svenstrup Mølle ved Mariager, som min fars forældre dengang ejede. Senere solgte min farfar møllen og flyttede til Lindegård i Sem. Min mor er født på Skrødstrup Mark.

Mine morforældre flyttede rundt på egnen, men endte i Vestergaard i Sem. Da de gik på pension, flyttede de ned i nabohuset, det lille hus, der stadig ligger i svinget på højre side af vejen mod Skrødstrup. Huset er muligvis en del af en af de to gårde (3a) i Sem, som godsejeren på Kjellerup Hovedgård sammenlagde en gang i 1800’tallet.

Da det omkring 1950 blev bedre tider for landbruget, købte Far mere jord og byggede ny kostald og lade. De gamle maskiner blev udskiftet med en Ferguson traktor og nye og mere tidssvarende redskaber.

Jeg kan huske, at der i de første år ikke var meget at gøre godt med. Der var mange munde, der skulle mættes. Vi har alle fem haft en god barndom, selvom det var lidt småt. Det var for os, som det var for alle andre, der boede i Grove, fattigt.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.