Landsbyhistorier.dk

Familien Larsen

Hans Larsens far, Lars Larsen, vores oldefar, er født i Bistrup. Hans far, Lars jonasen, er vokset op i Hyllinge hos forældrene, Jonas Jensen og Ellen Hansdatter. Hos dem boede også hans bedstefar. Han er konfirmeret i Hyllinge kirke med karaktererne god og god.

Derefter kom han ud at tjene, der møder han Lisbeth Andersdatter der kommer fra Køng sogn, født 27. december 1807, og konfirmeret i Sværborg i 1822 med karakterene god, meget god. De gifter sig og bosætter sig i Bistrup hvor de får to børn. Derefter flytter de til Tåstrup hvor han bliver gårdbestyrer for Tolderlund, med to ansatte, Lars Nielsen og Ane Andersdatter.

Han er på dette tidspunkt 33 år gammel, og i 1834 flytter han så tilbage til Bistrup, af ukendte årsager. han er nu husmand, daglejer og indsidder. Han får yderligere 4 børn, hvor Lars Larsen er vores oldefar.

De får 6 børn hvoraf 2 dør en dreng på 2 og en pige på 4 år. Men tiderne er ikke gunstige for Lars Jonasen, der dør i Bistrup 42 år gammel. Efter hans død lever Lisbeth Andersdatter som almisselem i Bistrup. Hun kæmper for tilværelsen og må gå tiggergang, tage alt forfalden arbejde der byder sig og må ofte gå sulten i seng, så hendes børn får lidt mad, de ældste må ud at tjene. I 1850 giver hun op og flytter i Fodby fattighus.

Hun er almisselem i 9 år, indtil hun møder enkemand og husmand, daglejer Jens Pedersen. De gifter sig i 1852 og bosætter sig i Fodby, indtil Lisbeth Andersdatter dør 5 april 1876 af brystsyge. Jens Pedersen flytter så ind hos sin stedsøn Lars Larsen, der på dette tidspunkt bor i Fodby.

Lars Larsen kom ud at tjene i 1854 i Vallensved, hvor han møder Bodil Marie Hansdatter, født og vokset op i Saltøby. Hun var den ældste af 5 børn født 4 maj 1845, konfirmeret 11 april 1859 med karaktererne god, meget god. Hendes forældre var husmand og indsidder Hans Jesper Mortensen og Ane Olsdatter.

Lars Larsen og Bodil Marie Hansdatter bosætter sig i Saltøby og får 2 børn der. Hans Peder Larsen og Elesabeth Ane Larsen. De flytter til Fodby et årstid før Lars Larsens moder dør og får endnu et barn som dør et halvt år gammel. Lars Larsen dør som 70 årig den 4. juli 1909 og Bodil Marie Hansdatter som 80 årig i 1926.

De boede i Fodby hele livet kun med den korte afstikker til Saltøby.

         

 

1 svar
  1. Irene Larsen siger:

    Det er rigtig flot skrevet. Det er også godt at få formidlet ud til andre, hvad der skete før i tiden. pludselig er der ikke nogen der kan huske det, eller oplysningerne er gået tabt på anden måde.

    Hilsen en der er gift ind i familien Larsen.

    Svar

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.