Bistrup - Bistrupvej 4

Savværket

SavværketDet nye savværk på matrikel 7f, blev bygget i løbet af 30’erne og i begyndelsen af 40’erne. Jorden, i alt 3tdr. land blev købt i 1932 af Otto Julius Pedersen for kr. 6.000 af Enkefru Marie Jacobsen, der boede på matrikel 7a, Bistrupgade 9. Det er hendes søn Emil Jacobsen der har fået fuldmagt af sin moder, til at sælge jorden fra.

Otto Pedersen boede ellers på Bistrupvej 4, og havde sit virke der, og i løbet af 30’erne bygger han så savværket op lidt efter lidt. Det sidste han bygger er det ny stuehus, de havde jo et sted at bo, så det var ikke så vigtig at få bygget. Jorden blev brugt til at opbevare træstammer og tømmer i en del år. Savværket står helt færdig i 1943, hvor Gerner køber tømmerværkstedet og Otto med familie flytter ind i det nye stuehus. Hos sig bor Otto Pedersens moder Karen Marie Nielsen. Hun dør i 1941. Dette er noget Erna Pedersen fortæller, datter på Savværket.

Otto PedersenOtto Pedersen dør 1946, og når kun kort at bo i det nye stuehus.   Otto Pedersen er født i Rejnstrup Ølsmose, Gunderslev sogn, den 24. juli 1895. Hans forældre var Husmand Niels Pedersen og Karen Marie Nielsen, Rejnstrup. Han bliver gift den 10. december 1922, med Elna Marie Pedersen, fra Vallensved sogn, født 15. August 1899. Elna Marie PedersenHendes forældre var Husejer Niels Jakob Pedersen og Bothilde Kristensen.

I Elnas skudsmålsbog står der, at hun blev konfirmeret i Førslev den 5. oktober 1913. Kort tid efter, fra November måned og til Maj 1915 er hun på Højbjerg hos Peter Hansen, Førslev sogn. Bistrupvej 4Derefter rejser hun til Gunderslev sogn, til Jens Frederik Jensen, Rejnstrup i Maj 1915. Hun møder Otto Pedersen i forsamlingshuset.

Efter at de er blevet gift, slår de sig formodentlig ned, i Bistrup på Bistrupvej 4, tømreren. Her bor og arbejder de, indtil de køber og bygger savværket i 1932-33. I 1924 får de sønnen Kaj Pedersen og i 1926 får de Erna Petersen, begge født i Bistrup.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.