Landsbyhistorier.dk

Mads Emanuel Madsen skovarbejder og teglværksarbejder

Mads Emanuel Madsen var født 10 maj 1903. Hans moder og fader var bosat i Holløse og var Husmand Lars Nicolai Marinus Madsen og hustru Petrine Emilie Petersen. De blev viet i Vallensved kirke den 2 april 1898. Lars Marius Madsen var søn af  en gårdejer i Lund, Mads Jensen der var sognerådsformand og hans hustru hed Ane Margrethe Larsdatter.

Emanuels moder var Petrine Emilie Petersen, hun var datter af ugifte Anne Marie Petersen, som senere blev gift med Husmand Kristian Hansen Hyllinge, i Vallensved den 2 april 1889. Hun er født den 1 december 1868 i Fyrendal og konfirmeret i Marvede, udlagt barnefader er Hans Nielsen Skafterup.

Emanuel arbejdede om sommeren på Ladby Teglværk og om vinteren i Saltø skov. Han boede i Mange år i en af de tilhørende huse til skoven, på Møllevænget.

Emanuel var gift med Karen Kirstine Johansen, født den 18 oktober 1906. Hendes forældre var Ole Johansen og hustru Else Marie Nielsen. De blev viet i Vester Egesborg kirke den 3 maj 1898, Ole Johansen var for øvrigt med til at bygge Ladby  stubmølle. Else Marie Nielsen blev født 21 december 1869. Hendes far var Hans Nielsen, han var tømmer og levede af dette, hendes moder hed Nicoline Fransine Jensen hun kom fra Ruds Vedby i Holbæk amt.

Hun havde 5 søskende:
– Jens Christian Nielsen
– Niels Peder Nielsen
– Christiane Vilhelmine Nielsen
– Nicoline Nielsine Nielsen
– Magdalene Kirstine Nielsen

Hendes bedsteforældre var væver Niels Christiansen og Maren Hansdatter,  alle er fra Vester Egesborg.

Karen, Emanuels kone døde i 1939 og Alma flytter ind, i ægteskabet med Karen har han en søn, Bent Ove Madsen, født 1930 den 25 maj i Bistrupgade 29. Til husmandsstedet var der 4 tønder land, og de havde køer, heste og grise, som blev passet samtidig med at man gik på arbejde.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.