Landsbyhistorier.dk

Skovarbejder Lars Hansen og Hustru

Lars Hansen er født i Kyse den 10 Februar 1842, som søn af Husmand Hans Christiansen og hustru Lisbeth Hansdatter bgge fra Kyse. Han var gift med Karen Sørensen, født i Skraverup den 19 December 1847, datter af indsidder Søren Madsen og hustru Maren Hansdatter.

De bliver gift 28 April 1872, og i 1922 fejrede de guldbryllup, dette blev dog holdt i stilhed da de lige havde mistet en svigersøn, nemlig Peter Hansen Fodby Mark.

Lars Hansen har i mange år boet i Skyttehuset ude ved skoven på Møllevænget. Han havde været i  Saltø skov i 26 år, og arbejdet  sammen med den samme makker i alle årene. Hans nærmeste arbejdsgiver var Skovridder Hegner

I 1907 holder han op i skoven og begynder at arbejde for Rasmus Andersen og senere hos hans enke, de havde gården Merritzshøj Bistrupgade 35.

I 1917 holder han op med at gå på arbejde og trækker sig tilbage. Han er nu blevet 75 år gammel. Han er stadig rask og rørig, og går jævnlig til Næstved en tur på 2 mil.
De har 2 døtre bosiddende her på egnen og en søn bosiddende i Sønderjylland.

Lars Hansen dør 5-5 1924, og hans hustru flytter til Fodby hos datteren, og dør her i 1929 den 30 juni.

         

 

2 replies
  1. Pia Rasmussen siger:

    Er interesseret i, hvorfra i har disse specifikke oplysninger? Personerne der omtales er mine tipoldeforældre! Så jeg er meget nysgerrig ;O)

    Hilsen Pia Rasmussen

    Svar

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.