Landsbyhistorier.dk

Hans Nielsen tækkemand og skovarbejder

Hans Nielsen og hans hustru Stine var gift i mere end 50 år, de blev gift i Vallensved kirke. Hans Nielsen var født i Sneslev og hans hustru i kyse. De kom tidligt ud at tjene, og da de var af den gamle trofaste type, har de kun haft et par pladser.

Efter deres giftermål boede de først i Kyse overdrev og senere i Lund. I efteråret 1891 flyttede de så til Bistrup, ind i det gamle hus i udkanten af Saltø skov, med et jordtilliggende på 4 tdr. Det lå lige over for Bistrup skole. Huset var opført af gamle materialer fra en nedbrændt gård i Saltøby. Selv om det havde 130 år på bagen var det velholdt, da Hans Nielsen flittigt vedligeholdt det. Det havde et hyggeligt præg og ved sin idylliske beliggenhed i skovkanten har hundredårige ege og bøgetræer kastet deres skygge over det. Det har da også været adskillige maleres fortrukne motiv adskillige gange.

I dette hus levede de i mere end 42 år, de var et afholdt ægtepar der levede arbejdsomt og lykkeligt. Hans Nielsen lærte ved sin ankomst til Bistrup til tækkemand og arbejdede så om sommeren som tækkemand og om vinteren som skovarbejder, og han var efter sigende lige dygtig til begge dele. Det var hustruen Stine der passede bedriften hjemme.

De var begge raske og rørige i en høj alder, men efter et fald fra toppen af et hus (han var omkring de 80 år på de tidspunkt) satte en stopper for Hans Nielsens tækkearbejde, da han kom ret slemt til skade. Følgerne af dette fald blev bedre med tiden og da parret holdt guldbryllup blev der samlet ind blandt sognet beboere til en gave, for derved at vise parret at de gennem deres lange liv har erhvervet sig sognets agtelse og hengivenhed. De fik 5 børn og et utal af børnebørn.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.