Landsbyhistorier.dk

Hans Hansen – en opkøber

Hvem var Hans Hansen så?

Han er født og opvokset i Bistrup og i sine unge dage arbejdede han der også, lige indtil en gammel handelsmand kom til byen og måtte indstille forretningen – en høker og hønsekræmmer forretning. Hans Hansen overtog den med små midler, men da det i begyndelsen kneb med driftskapitalen, gik han til købmand Niels Hansen i Næstved, der havde tillid til den unge mand og han blev da heller ikke skuffet.

Hjemme havde han god hjælp af hustruen, til at styre sagerne, når han var ude og opkøbe smør, flæsk og æg eller når han var inde og torvede på Københavns gammeltorv.

Efter 15 års forløb købte han en gård i Bistrup, Vadestedsgården. Den blev genopbygget efter en brand i 1804, den var meget veldreven og velholdt i Hans Hansens tid.

I 1904 indstillede han sin opkøberforretning og afstod sin småhandel i Bistrup, (brugsforeningen blev bygget på den tid) for at kaste sig over sit landbrug og samtidig beskæftige sig mere med sognerådet, skolekommissionen, dommer ved dyrskuer og meget mere.

Hans Hansen havde en klar mening om enhver foreliggende sag og var heller ikke bange for at have den. Han var forgangsmand i mange tilfælde og har ydet en stor indsats i sognet. Han fik 6 børn, en overtog gården, en anden var mejeribestyrer i fodby, og alle hans børn var velsete og dygtige.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.