Landsbyhistorier.dk

Skovfoged Olaf Friis Christensen

Født 5. november 1911 som søn af købmand Frederik Friis Christensen og hustru Maren født Øster. Hans fader havde en lille købmandsforretning på Grundtvigsvej på Frederiksberg.

Familien flytter til Sønderjylland ved Christiansfeld, hvor hans moder kommer fra. Efter konfirmationen kommer han ud at tjene på et par gårde dette sker i 1926, det er gårde med heste og køer.

I 1932-33 er han medhjælper hos en fisker, men så i 1933 kommer han på Asmild kloster, hvor han lærer om almindeligt arbejde, redskabslærer, skovbrugslærer, landmåling og om jagt.

1. oktober 1933 er han så elev på Saltø med bolig på skovridergården. 1. oktober 1934 rejser han til Stenstrup statsskovdistrikt. 1. oktober 1935 er han på Gissegård. Derefter tager han skovfoged eksamen på Sorø akademi.

1. november 1936 er han aspirant i Tokkekøb hegn Hørsholm. 1. november 1937 opsynsmand på Saltø skovdistrikt , i Rappeborg skovpart. 1. november 1950 skovfoged i Saltø Skovdistrikt. Gift med Ingeborg Margrethe Jørgensen 6. november 1937, hun er fra Holløse. Var i skover i ca. 50 år. Han boede i henholdsvis Rappeborg skovfogedbolig og Saltø skovfogedbolig.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.