Landsbyhistorier.dk

Hans Larsen og Marie Larsen

Hans Larsen og Marie Larsen var værter i Fodby forsamlingshus i mere end 38 år. Hans Larsen var født i Saltøby, hans forældre var Lars Larsen og Bodil Hansdatter. Lars Larsen er født i Bistrup, og hans mor Bodil Hansdatter i Saltøby. Marie Larsen, født Hansen, er født i Stenbæksholm som ældste i en børneflok på 7. Forældre er Hans Peder Hansen fra Stenbæksholm og Karen Marie Hansen fra Marvede.

Foruden forsamlingshuset passede Hans Larsen også Bregnebjerg telefoncentral, som var indrettet i forsamlingshuset. Desuden var han ringer og graver ved kirken, samt udførte en del dræningsarbejder, og han kalkede i årevis mange gårde til pinse. Han udførte alt med omhu og stor flid. Når Hans Larsen var optaget andre steder, var det Marie Larsen der sørgede for hjemmet og telefoncentralen.

Marie Larsen har aldrig boet uden for Fodby sogn, dog var der en enkelt afstikker og var altid meget flittig. Da hun blev gift som 18 årig var hun tjenestepige hos Knud Lund.

De blev begge æresmedlemmer af forsamlingshuset, da det havde 50 års jubilæum i 1955.

         

 

1 svar
 1. Dorte Sandorff siger:

  Kære Conny Larsen

  Jeg har læst lidt om din artikel om Johannes Nyboe. Du skriver at han blev gift med Sophie Hedvig Grüner i 1779. De blev gift i 1797.
  M.v.h.
  Dorte Sandorff

  (Årstallet er rettet i historien “Præster og Kapellaner i Fodby”, jf. ovenstående, red.)

  Svar

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.