Landsbyhistorier.dk

Et forsamlingshus bliver bygget

Fodby forsamlingshus blev indviet 9. november 1905. Men allerede i 1878 stiftede man Fodby byggeforening som et aktieselskab med det formål at skaffe en forsamlingssal og lokaler til en forbrugsforening.

Salen indrettedes oprindelig hvor Fodby brugsforening havde butikslokaler, og efter regnskaberne at dømme blev den benyttet meget flittigt. Der holdtes en del foredrag og møder, samt selskabelig sammenkomster. Men det var under meget trange forhold især for forbrugsforeningens vedkommende.

En bestyrelse vedtog på et bestyrelsesmøde den 2. juni 1905 at modtage et tilbud på opførelsen af et forsamlingshus til 6220 kr. Kørsel af byggematerialer blev foretaget af sognets beboere, og allerede i november stod huset færdigt til at blive taget i brug.

Som vært i forsamlingshuset antoges møllersvend Lars Jensen, Tappernøje. Siden indvielsen har huset gennemgået forskellige forbedringer og udvidelser. I dag er det et såkaldt nøglehus som medlemmer kan leje sig ind i, med plads til ca. 150 personer.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.