Landsbyhistorier.dk

Min morbroder Svend Holger Svensson

Han er født 15. september 1916 på Tystofte mark, forældrene er Per Edvardt Svensson og Kirstine Svensson. Da han er 2 år flytter de til Saltø, hvor morfar byggede et statshusmandssted.

Kirstine arbejder stadig ovre ved Skælskør og går der over med min morbroder ud og hjem.

Han bliver konfirmeret i Vallensved og kommer derefter ud at tjene selv om han siger at han hellere vil ud at sejle, og da han finder madiker i sin dyne, stikker han af og rejser til Svendborg.

Her melder han sig ind på Svendborg søfartsskole. Han skriver hjem til morfar, at han har meldt sig ind og agter at tage ud at sejle. Mormor og morfar kunne ikke gøre noget.

Den første gang han var hjemme havde han tatoveringer på armene og mormor forlangte at han skulle vaske dem af. De kan ikke vaskes af sagde min morbroder, sludder siger mormor og tager hans arm og begynder at skrubbe på armen, men hun måtte konstatere at de ikke gik af.

2. verdenskrig kom og min morbroder sejlede fra Usa til Murmansk, nord om Norge, med forsyninger, dette kunne være benzin og krudt, til russerne, og blev bombet flere gange, hvor han flød rundt på havet på vraggods og havde mistet alt. 12 dage flød han og hans kamerater rundt en gang i ishavet og der var kun 3 der overlevede. En anden gang var der faldet en ueksploderet bombe på dækket, og min morbroder bad tømmeren om at fjerne den. Det gjorde han også, men min morbroder fandt ud af at han havde taget den med ned i værkstedet og var begyndt at skille den ad. Dette viser at de kun levede fra dag til dag.

Elien Winona Parsons blev født 18. september 1925 i Cambridge Massachusetts. Under krisen i 30-erne, flytter familien til New Foundland, og som ung kommer Elien til en tante i Halifax. Her strikker de unge piger strømper og trøjer til de sømænd der var blevet bombet og havde mistet alt. Det gjorde hun også men hun lagde en seddel med navn og adresse i et par sokker, og Svend fandt netop den adresse og opsøgte den og takkede for strømperne. 2 år senere blev de gift den 2. august 1945 i Cambrigde Massachusetts.

De slår sig ned i Fremingham lige uden for Boston og får 2 børn, Paul Edvard Svensson og Elaine Suzanne Svensson.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.