Aunslev - Sogneråd

Sognerådet

Min far, Thorvald Thulesen, blev valgt til sognerådet 1948-49 for de radikale. Da han var eneste medlem for de radikale, var han mange gange tungen på vægtskålen, når der skulle stemmes, men det var han god til at klare.

Aunslev SognerådFra venstre: Alfred Nielsen (Bovense), Thorvald Thulesen (Aunslev), Knud Rasmussen (Dyrehaven), Hans S. Hansen (Aunslev), Alfred Hedemark (Aunslev), ? ? (Dyrehaven), Niels Jørgensen (Aunslev Nederb.), Hans Frandsen (Ndh.), Jens Hansen (Aunslev Ndb.), Hans Hansen (Korkendrup), Meihoff (Dyrehaven), Gregers Juel (Juelsberg), Alfred Nielsen (Bovense).

Sognerådsmedlemmerne havde selvfølgelig tavshedspligt; men far fortalte alligevel engang fra et møde, hvor der blev forhandlet om nogle penge, hvor de var anbragt henne. Formanden blev spurgt, og han svarede:De må jo være i en kasse ved Peter (Kommune).
I kaffepausen var der nogle af medlemmerne der spillede kort, og her ville kammerherre Gregers Juel gerne være med. De morede sig meget når han tabte og skulle betale, for han havde svært ved at få fat i pengene, for han havde dem i en konvolut. Men de har sikkert haft det hyggeligt til deres møder.
Far kørte gerne med Hans Hansen (sognerådsformanden) hjem fra mødet i Forsamlingshuset. De sad og snakkede i bilen, inden far stod af. Det var der nogle af byens folk, der havde set, og derfor blev der sagt nu sidder de 2 og bestememmer. Min mor har også været i sognerådet for de radikale. Der findes flere billeder af sognerådet på Nyborg Lokalhistoriske arkiv.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.