Aunslev - Ildmurerens hus

Ildmureren Niels Jensen

Murer Niels Jensen (Ildmureren) boede i et meget gammelt hus i Krogen (nu Bystævnet). Det lå lige ved sidenAunslev - Ildmurerens hus af Krogsmeden, som nu er væk, den blev brækket ned i ca. 1953, der findes et billede af Smedjen på Arkivet. Ildmurerens hus er også væk, det blev brækket ned i 1957-58,fordi en vej skulle føres igennem til Skovgyden. Når vejen var ført igennem, kunne der blive plads til 4 byggegrunde; i forvejen havde der været en gangsti.

Aunslev - Ildmurerens husHan blev kaldt Ildmuren, fordi han altid var første mand på brandstedet for at hjælpe til med at slukke ilden.
Da Korshøjgård brændte, var han på stedet og redede 2 meget fine frederiksborgheste ud, for den indsats fik han af forsikringsselskabet 6 sølvskeer i et fint etui.

Bag ved hans hus, i Rasmus Kristians mark, lå der en høj. Når han hørte, Falck kørte igennem byen, løb han op på højen for at se, hvor det røg henne.

Han cyklede rundt til gårdene og kom nyt glas i staldvinduerne. Han rensede også kakkelovne for folk.

Ildmurens kone hed Signe. Det var et hyggeligt hjem at komme i, selv om der ikke blev gjort så meget ud af rengøringen. Engang Signe havde sat sig på potten, inde i stuen på gulvet, kom Hans Laurits fra Højgård på besøg. Han opdagede hurtigt, hvad der foregik, så han blev ved med at gå rundt om Signe, for at snakke med hende, så hun var nød til at blive siddende. Hvor længe han blev, melder historien ikke noget om, Men hun har nok været godt øm i ballerne.

Når Signe kogte suppe, og den skulle skummes, smed hun det hen i et hjørne af bryggerset.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.