Landsbyhistorier.dk

Langdyssen i Harrestedgaards skov

”I Harrested Skov ligger en delvis forstyrret Langdysse. Den er bevokset med Bøgetræer. Retningen er Nord til Syd. I den nordre Ende er der taget Sand, og ved den Lejlighed, blev et lille Gravkammer ødelagt. Det var opsat af små Sten … Der fandtes flere Flintsager, deriblandt [en] sleben Økse. Dyssens Længde er 15 Favn ved Bunden, 4 Favne bred, og ovenpå 2 Favne. Det er ikke sikre Mål. Højden over Skovbunden er henved 2 Alen. Fra den østre Side ser Dyssen anseligere ud. Ved Foden har der været en tæt Række af Sten, nu er der kun enkelte tilsyne” (NPP – Noter til denne historie). [1 alen = 63,3 cm; 3 alen = 1 favn]

NB: Langdyssen er ikke registreret på museet. Historieforfatteren har spurgt et dusin personer med til-knytning til Harrested Skov, inkl. nuv. og fhv. skovrider, -foged og –løber samt naboer til skoven, men ingen har set denne dysse. – Hvis der er nogen, der kender den præcise beliggenhed af (resterne af) langdyssen vil det blive modtaget med glæde.

         

 

1 svar
 1. Charlie Fornitz siger:

  Hej Svend,
  Jeg har jo som barn leget en del i den skov, og kan stort set huske den endnu ud og ind. Jeg kan godt huske nogle specifikke steder hvor der var nogle “bunker” sten. Nu har jeg desværre ikke rigtig styr på hvilken vej der er nord og syd i forhold til skoven. Men den side der vender op mod Harrested ligger der en række sten (en slags gærde, ligner det). Og der ligger også noget nede i det fjerneste hjørne (fra landevejen) mod Jenstrup.
  Jeg kommer faktisk i skoven jævnligt med min hund, lidt for mindernes skyld og næste gang skal jeg nok undersøge lidt nærmere.
  Syntes i øvrigt der er nogle spændende historier om Harrested og de andre nærliggende godser. Og komisk nok læser jeg selv historie på seminariet i Vordingborg.
  Håber det går godt.
  V.H Charlie Fornitz.

  Svar

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.