Aarestrup - Stationsby

Aarestrup som stationsby

I 2006 skrev Niels Nørgaard Nielsen en artikel om Jernbanestation i Øster Hornum. I artiklen er nævnt at pojektet var nævnt i en Aalborg Avis Jeg fandt efterfølgende på forsiden af Aalborg Amtstidende den 29. april 1901:

Artikel fra Aalborg Amtstidende

Hovedmanden bag projektet var ejeren af Røde Mølle fabrikant Lyngbye. Hvor langt man nåede i projekteringen vides ikke. I sognerådsprotokollen for Øster Hornum kan man i november 1901 læse at ”Forundersøgelsen af banelinien mellem Aalestrup og Godthåb har kostet 200 kr. Deraf er indkommet ved frivillige bidrag 104 kr., Det vedtages at søge amtet tilladelse til at udbetale restbeløbet af kommunekassen. Det kunne godt lyde som om at ”det var det” og dermed slut. Øster Hornum sogneråd behandlede i hvert fald ikke projektet yderligere, så det løb åbenbart ud i sandet på grund af modstridende eller manglende interesse og følgende mangel på finansiering.

Jeg erindrer svagt der har været talt om anlæg af bane i mine drengeår, men det kan også være de planer der kan læses i HANEN NR.2 i 1974 jeg erindrer, hvor man også i 1918 har haft planer fremme, eller omtalen som ligeledes omtales i HANEN NR. 8 i 1977 hvor man har vedtaget et baneprojekt Aars – Hurup – Himmerlandsbanen eller ”Markmands bane” som det også blev kaldt fordi det nu var Markmand fra Arden der var bannerfører, ganske vist skulle bane gå uden om Aarestrup fordi sognerådet var sprunget fra. Jeg husker dog at man talte om at det var vist kun luftkasteller at tro man kunne få en bane gennem Aarestrup.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.