Hjulby - Højagervej 1

Gårde i Hjulby – Højagervej nr. 1

Højagervej nr. 1
Hjulby - Højagervej nr. 1Her boede Anne Dorthea Henriksen, hun var frøken, hun havde en bestyrer, Kristian Rasmussen, han og Dorthea passede gården som var meget gammel.

I 1935 solgte de gården og flyttede op et nyt hus på hovedvejen, de boede der i nogle år. Anne Dorthea passede huset, kristian gik på daglejerarbejde på gårdene i Hjulby, han hjalp til når der skulle slås møg på, samles kartofler, tærskes korn, kalke huse samt slås reb, det tjente han sine penge ved.

Hjulby - Højagervej nr. 1Da Anne Dorthe blev ældre, kom hun ud på Stella Marris og var der til hun døde, Kristian blev boende i huset.

I 1935 købte Karen og Olaf Jensen gården, det var en gammel gård, men i 1936 byggede de 3 længer om, stuehuset fik glaseret tag, der blev muret mursten uden på bindingsværket så det blev en rigtig flot gård. Karen og Olaf fik 2 børn, Jens 1936,Gunna 1940.

Da Jens blev gift med Annelise, hun var datter af smeden i Korkendrup, købte de et hus på Stationsvej hvor de flyttede op, Jens tog hjem og hjalp sin far på gården, og Annelise blev ansat på kommunekontoret i Aunslev.

Gunna blev gift med Eigil Nielsen, søn af Richardt Nielsen Skalkendrup, dem boede de sammen med indtil de købte en gård i Bovense.

Hjulby - Højagervej nr. 1Da Jens og Annelise overtog gården flyttede Karen og Olaf på Stationsvej og Jens og Annelise på gården, de fik 2 drenge, Henrik der er smed og Anders der er landmand.

Gunna og Eigils gård i Bovense købte Anders hvor han bor sammen med sin kone Rikke, de har 3 børn, Anders har forpagtet sin far og mors gård.

Da Olaf blev ældre blev han så dårlig at han måtte flytte på de ældres hjem i Aunslev, hvor Karen cyklede op og besøgte ham hver dag. Da Karen døde blev huset på Stationsvej solgt.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.