Hjulby - Allegården

Gårde i Hjulby – Allegården

Hjulby - Allegården (Kaptajngården)Først hed gården Kaptajngården senere kom den til at hede Allegården i 1800 årstallet hørte gården til Hans Laurits Johansens gård i Aunslev omkring 1900 købte en kaptajn gården og havde den til 1916 så købte min farfar og farmor den, da var der 27 tønder land til gården, men det var for meget, da de drev jorden med gartneri, derfor solgte de 16 tønder land til min mormor og morfar.

Min farfar hed Jens Peter Larsen født d. 3-2-1874, søn af Johan Chhristian Larsen Svindinge, gift med Hansigne Kristine født Olsen d.16-11-1879 i Løvl ved Viborg, datter af Karl Olsen. De fik 7 børn, Frank, Edith, Eigil, Børge, Yrsa, Gudrun o Karl Gunde.

Jens Peter var en dygtig gartner, han havde lært på Glorup, Lykkesholm, og Dyrehavegård, han havde også været landbrugselev på Lykkesholm, det var han meget stolt af.
Han stod på torvet i Nyborg i mange år, med mange slags grønsager og blomster, min farmor hjalp også til på torvet.
Jens Peter Larsen var i mange år formand for Nyborg gartnerforening.

I 1945 overtog Karl Gunde Larsen gården, han var født d. 29-3-1921. Karl Gunde var gift med Dora Voldgård Nielsen født d. 20-9-1929 i Bøjden ved Horne, Karl Gunde var yngste søn af Hansigne Jens Peter, han drev ligeledes med gartneri og kreatur, han var også en dygtig gartner, stod på torvet, var med på gartneriudstilling i Odense samt udstilling i Borger og Håndværkerforeningen i Nyborg.

Men den 7-7-1958 brændte gården. Det var et meget tørt år så hele gården brændte ned til grunden. Min farmor Hanssigne boede også på gården så nu skulle de finde ud af hvad der skulle ske. Det endte med at jorden blev delt mellem 2 naboer, Svend Pedersen og Gunnar Pedersen, senere mageskiftede Svend Pedersen og Johannes Pedersen.

Hanssigne og Karl Gunder flyttede til Bøjden, Hanssigne døde 19-10-1958 og blev begravet på Hjulby Kirkegård. Karl Gunde døde 2001.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.