Landsbyhistorier.dk

En tår over tørsten

I 1963 startede jeg som arbejdsdreng på en Maskinfabrik i Nykøbing Falster, det viste sig at arbejdsmanden Tage Olsen kendte min farfar fra dengang Tage arbejde på Gedsergård.

Tage Olsen fortæller i 1963
Jo i gamle dage! – om lørdagen gik folk til købmanden og der blev betalt hvad der stod på “bogen”, der blev købt tobak, brændevin, og hvad der ellers var brug for.

Rasmus var også endt hos købmanden, og formodentlig kradset sin pibe ud i skuffen – den skuffe hvor de fattige kunne få sig et stop til piben når der ikke var penge til selv at købe tobak for.

Rasmus fik sig så også en ordentlig tår over tørsten, for han kom ikke længere end over på den anden side af gaden, hvor han havde fundet hvile, siddende op af kirkemuren på Skelby kirke. Det var for stor en fristelse for ungerne i Skelby, så Rasmus fik et skilt på brystet med ordene, “Her hviler fanden hakeme jeg” – ifølge Tage Olsen var det et af Rasmus` kraftudtryk. For at glatte lidt ud på historien; overfor en knægt på 17 år som mig, så var det dengang ganske almindelig at tage sig en ordentlig tår over tørsten.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.