Landsbyhistorier.dk

Betty fortæller

I 1970 besluttede vi at købe et stykke jord til vores ejendom. Det var nærliggende at spørge naboen, et ældre ægtepar i 80´erne. “Godav! – kan vi købet et stykke jord af jer, så vi kan bygge vores hus lidt større?” (det kunne vi godt)

Betty var næsten blind, og manden havde fået et slagtilfælde for ikke så længe siden så det var lidt svært at tale med dem. Men Betty var jo nysgerrig – hvor kommer I fra – jo vi var da Falstringer begge to. Hvad laver din Far? osv. og så er han født på Gedsergård – jamen så må vi da kende ham! – Jo min farfar og farmor Tekla og Rasmus som boede i Fiskebækskoven og var nogle af deres venner fra de unge dage – og så fortæller Betty!
“Jeg husker tydeligt din farfar og hans brødre og især en gang hvor Peter – overskrævs på”- når ja! Her begynder historien: Jo!

Brødrene havde været i Nykøbing og rejsen var foregået på isen som var tyk nok til transport, men de glade brødre havde fået for meget at drikke i byen så forsigtigheden var sivet ud af hovedet på brødrene og desværre gik Karl i en våge og han blev under isen – Karl var omkommet og han var væk – Men isen bryder op i foråret og brødrene havde arbejde på roebroen ved Gedsergård og der står Karl ifølge Betty lodret i vandet og en af Karls brødre opdager ham – Hva´ dælen Karl! Er du gået neden om og hjem! Jo Karl var næsten hjemme, den stive vogn blev hentet på Gedsergård, Karl blev bjærget og lagt i en kiste og da oplevelsen formodentlig ikke var så spændene at gennemleve så havde de overlevende brødre fået en ordentlig tår af snapsdunken – så Peter han sad overskrævs på Karls kiste medens han med høj røst forkyndte at “Ja Karl var kommet hjem – han gik neden om og hjem”

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.