Aunslev Overby - Christiansminde

Christiansminde

Aunslev Overby - ChristiansmindeChristiansminde var tidligere fæste under Juelsberg, men blev 1854 frikøbt af Abelone og Christian Pedersen, som 3 år forinden havde fået den i fæste, han skødede i 1898 ejendommen til sin søn, Dines Pedersen, som er født på ejendommen 11. jul. 1868 og gift med Karen Marie Hansen, født i Avnslev 3. okt. 1860, Karen Marie var en driftig dame, hun sørgede for, da kvinderne fik valgret, at der blev plantet et egetræ og sat en sten i indkørslen op til gården.

Harald, som var søn af Hans Pedersen var flyttet til Møen, overtog gården i år? Harald var gift med Laura, men døde meget ung, så Laura fik en bestyrer, Johan.
Harald og Laura fik 2 børn, Kristian og Inge, det var meningen at Kristian skulle overtage gården, men han var ikke ret gammel da hans far døde, så bestyreren Johan blev hos Laura til Kristian kunne overtage gården.

Kristian, født d. 6 feb. 1917 blev i ? gift med Anna Nielsen fra Hornskroggård født 1923. Kristian døde i 1997.

I erindringer fra 1870 til 1900 skrevet af P. D. Pedersen, fortæller han at hans far og mor kom og arbejdede meget på Christiansminde og de blev altid godt betalt, Christian sagde gerne: hvorfor skal vi agrarer beholde det hele for os selv og ikke unde andre mennesker lidt af goderne.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.