Landsbyhistorier.dk

Uddeler Meyer og Karen Marie Meyer

Bødker Rasmus Meyer er født i Rappenborg den 15. april 1865, døbt i karrebæk kirke den 28. oktober 1865, og konfirmeret i Marvede kirke foråret 1879. Hans forældre var indsidder Hans Jokum Meyer og hustru Ane Rasmusdatter af Rappenborg.

Som ung lærte han bødkerfaget i Menstrup. Han arbejde derefter nogle år som bødker på Saltø, og fremstillede smørtræer til Hyllinge og Vallensved andelsmejerier.

I 1890 bliver han gift, den 29. august i karrebæk kirke med, Karen Marie Jensen, født i Harrestedhuse (hyllinge sogn) den 4. november 1862. Hun blev døbt i Hyllinge kirke 26. december 1862 og konfirmeret i Vallensved kirke 8. april 1877. Hendes forældre var arbejdsmand Jens Kristian Hansen og hustru Ane Margrethe Kristiansdatter af Harrestedshuse.

Meyer der var en dygtig mand havde altid interesseret sig for handel, så da han fik muglighed for at få stillingen som uddeler i Vallensved, overtog han den i 1903. Han var der i 27 år, hvor han ledede brugsforeningen med stor flid. Han var en mand der altid havde orden i tingene, og de havde deres hjem i brugsen i mange år. I 1930 da de overlod brugsen til en anden flyttede de til et hus i Vallensved hvor de boede, i deres velfortjente alderdom.

De fik 2 sønner og 1 datter.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.