Landsbyhistorier.dk

Valborg og Niels Nielsen

Niels Nielsen er vokset op i Holløse og er født 16 febuar 1836. Hans hustru Valborg Kirstine er vokset op på Nilels Nielsens gård, og er født 3 marst 1844.

Niels Nielsen har haft et meget slidsomt liv, da hans fader døde måtte han ud og tjene som 7 årig. Valborg og Niels blev gift i 1866, og bosatte sig i Øllerup, hvor han arbejde i skoven under Gunderslevsholm i ca. 35 år og det på en tid hvor arbejdslønden var meget lille.

Når han så kom hjem fra arbejde i skoven, begyndte han på arbejdet hjemme. De første mange år gravede han hele marken med en spade og merglede jorden med greb, spade og trillebør (at mergle jorden vil sige at man berigede jorden med en blanding af kalk og ler).

Men ikke nok med at han gik i skoven og håndgravede hele sin jord, han forsålede også støvler og ordnede seletøj for omegnens beboere, samt gik til hånde på forskellig måde.

man må forstå at dette var et ægtepar der ville og kunne udrette noget. Niels nielsen har også været med i krigen 1864 og havde modtaget veteranernes hædersgave.

da de blev gamle var de begge åndsfriske selv om det stridsomme liv har tæret på deres kræfter, de fulgte med i alt hvad der rørte sig i tiden.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.