Landsbyhistorier.dk

Fregatten kom til byen

Jeg vil her tilføje nogle oplevelser fra min barndom i Ebeltoft. Jeg gik under kælenavnet Basse. Er søn af Åse Skjerning Larsen og Knud Gerner Larsen. Min far var borgmester fra 1958 til 62 hvor vi flyttede til Haslev. Jeg har en søster 8 år ældre Ajja Skjerning gift Westergaard, hendes mand hedder Svend Erik Westergaard. Vores forældre er døde, vor mor døde meget tidligt 52 år gammel. Vores far døde i 2008, han blev 92 år. Han døde i Nakskov, hvor han flyttede til efter vores moders død. jeg skriver dette fordi det kunne være der var nogle der kender os.

Jeg selv er 64 år, født i 1951 på Ebeltoft sygehus. Jeg have en dejlig barndom i Ebeltoft. Jeg husker tydeligt, at somrene var på vej når badebroen blev bygget, hvad den gjorde hver sommer, og om vinteren var den pakket sammen og stod nede på stranden. Det var min far der fik Fregatten Jylland til byen sammen med H.C. Hansen og S.A. Jensen. Jeg husker da den blev bugseret ind i havnen, den havde et gråt tag over. Vi børn fik lov at komme om bord, vi sprang rundt på de enorme store kampesten der lå i bunden af fregatten, den var et gammelt vrag. Det er synd at sige at det er den nu, flot restaureringsarbejde der er gjort.

Sommerfesterne var også noget for sig. De flotte optog med udklædte folk der passede til det tema man havde valgt lige til den sommerfest der skulle holdes.

Så var der vægterne som vi børn rendte i halen på hele turen fra det lille rådhus ned at Julsbakke, Nedergade og Overgade, ja vi gik hele ruten sammen med dem.

Der hvor vi købte slik var hos Geo Hvid. Vi legede i hele byen og også til sent på aftenen. Dåseskjul oppe i Overgade. Løb på rulleskøjter på Standvejen hvor Glasmuseet ligger nu, det var for øvrigt den gamle toldbod. Vi boede lige overfor i bygningen Strandvejen 19 2.sal hvor dommerkontoret var, min far var dommerfuldmægtig samtidig med han var politiker.

Ja selveste toget har jeg kørt med da det eksisterede.

Jeg husker også spejderne fra hele verden ankom i øsende regnvejr. De kom med toget og nogle gik ud til Ahl hvor de skulle ligge i lejr, det var i 1959 mener jeg.

Dette var små glimt fra en Molbo, som nu er bosiddende på Bornholm, siden 1987. Der er så meget her på øen der minder om Ebeltoft, så det er årsagen til at jeg elsker Bornholm.

Vil man vide hvem jeg er og hvad jeg foretager mig nu, så kan det ses på www.Galleriskjerning.dk Jeg er billedkunstner.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.