Landsbyhistorier.dk

Johanne Kirstine Hansen

Johanne Kirstine Hansen født Nielsen, er født i Fraugde, Odense Amt, den 22. februar 1838. Hendes forældre var gårdmand Niels Andersen og Hustru Sophie Jørgensdatter. Hun bliver gift med Anders Hansen den 3. maj 1867, han er fra Skraverup og er barnefødt der. Hans forældre var Hans Andersen og Karen Larsdatter. De lever deres liv i Skraverup og får 2 børn, Rasmus Hansen og Anne Sofie Caroline Hansen. Anders Hansen dør 17. februar 1891, 63 år gammel.

Men den historie jeg vil fortælle er om hendes død den 23. december 1891. Johanne har været på besøg i Karrebæk den 23. december og har begivet sig hjem om aftenen i mulm og mørke.
Da hun når til broen over åen, ved Saltø og Borgnakke skov, rammer hun den ikke og går ved siden af.
Hun går over isen, der er tynd og ikke kan bære hende. Hun falder i og får et blodigt og flænget ansigt. Hendes hænder og knæer er lige så blodige og medtagne.
Hun får sig kæmpet op og ligger på engen ved åen. Her finder man hende næste morgen stivfrossen og død, hun er frosset ihjel.
Man beskriver hende som sindsforvirret på selve dagen.

Hvorfor hun ikke har set broen ved ingen, men dette blev hendes skæbne, at dø på denne måde. Dette er noget Herredsfogden har gættet sig til i 1891. Man ved ikke hvordan hun er havnet i åen og er kommer op på engen igen.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.