Hvorfor gør vi det?

Vores beskedne formål med denne hjemmeside er at skabe et sted hvor Danmarks landsbyhistorier kan blive samlet under et fælles navngivet tema. Der er mange der gennem tiderne har hørt eller på en anden måde fået fortalt disse historier. På samme måde er der mange der ofte siger eller i hvert fald tænker – at det ville være trist om disse historier gik tabt for fremtidige generationer – og det er netop det vi her forsøger at råde bod på.

Der er også folk der tænker, at deres livshistorie vist ikke kan interessere nogen, eller at deres beretning er uinteressant eller betydningsløs, men alle menneskers livsforløb er enestående.

Hjemmesiden her er et udtryk for, at der er interesse for at bevare historier fra landsbyerne og de små bysamfund, som i disse år bliver mærkbart færre og færre.

Projektet har som mål at bidrage til

  • Dansk lokalhistorie over en bred kam
  • at være en kilde for slægtsforskere og egnshistorikere
  • at være en resurse til brug ved undervisning i folkeskolen, og på antropologistudier
  • at være en resurse til brug for aktiviteter for ældre i eksempelvis erindringscentre, plejehjem og besøgsvenner m.m.
  • samt ikke mindst, at være en kilde til almen dannelse og underholdning
Ophavsret

Ophavsretten til historierne på Landsbyhistorier.dk tilhører forfatteren af den pågældende historie. Teksterne må ikke gengives uden tilladelse fra forfatteren. Det er tilladt at linke til alt materiale på denne hjemmeside.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet man kan tilmelde sig til via hjemmesiden, er fælles for en række historierelaterede sider, der alle drives af Landsbyhistorier.dk

Giv dit bidrag til historier fra danske landsbyer

Vi håber at få så mange som muligt til at bidrage med historier til hjemmesiden.

Du kan hjælpe os ved, at gøre personer som har egne oplevelser, og/eller historier, opmærksom på denne hjemmeside. Ved at fortælle vidt og bredt om den, og om nødvendigt, hjælpe uformående personer med at formidle deres erindringer.

Annoncering

Vi tilbyder annoncering til lokale virksomheder og foreninger, således de kan støtte op omkring bevaringen af lokal historie.

Hvis det skulle have interesse, så er du/I naturligvis velkommen til at kontakte os, enten via mail eller tlf. (+45 30 17 36 61).

Prisen for en annonce er kr. 1.500,- pr. år. Denne annonce vil blive vist på en side, der vedrører en by efter eget valg.

Denne annonce kan henvise til en hjemmeside, eller en kontaktliste her på siden.