Landsbyhistorier.dk

En familie fra Trampenborg huset

John
Jeg er født den 1. august 1934 på Nedergade 7. Mine forældre var Rasmus og Louise Jensen og vi boede på 1. sal i Trampenborg, som huset blev kaldt. Vi var seks søskende, tre piger og tre drenge. Den ældste er Birger, så Anna, Bitten, Jonna, ,Jørgen og så mig John, kaldt Fippe, Far arbejdede i mange år ved Fiskerriet, både ude på vandet og på filetfabrikken hos Otto Jensen, til han blev ansat på gasværket hvor han var til han blev Pensionist. Mor arbejdede en del som Hjemmesyerske men blev Invalidepensionist, og derefter var hun hjemme hvor hun passede os og hjemmet.

De havde deres et og alt i Haven i Hyrdeengen, hvor de var sammen og gik op i deres blomster og grøntsager. På et tidspunkt fik de et dejlig havehus som vi senere havde meget glæde af og brugte til at sove i når vi besøgte dem efter vi var rejst fra Ebeltoft. Da far og mor kom op i alderen og ikke havde det så nemt med trapperne i Trampenborg, flyttede de op i allersrenteboligen ved siden af de gamles Hjem. Der boede de til far døde 12/12/1968. Mor flyttede derefter op i Skanseparken og boede en del år der og havde hjælp af Anna som også boede der. Da Mor blev syg flyttede hun ud på Plejehjemmet i Lyngsbæk og var der til sin død 12/2/1975.

Birger (1926)
Birger, som jo var den ældste, kom tidligt ud at tjene. Pengene var jo ikke så store, som de heller ikke var i ret mange arbejder hjem. Så han kom ud til Laurits Bakmand på øer og arbejdede i nogle år hos dem ved Landbruget. Han var ved landbruget til han blev Soldat i Randers. Derefter kom han på Ebeltoft Sygehus og var Portør i omkring 25 År. Han blev gift med Tove som var i Køkkenet på sygehuset, hun var fra Grenå. De fik to børn Johan Peter og Anne Marie. Birger døde 24/12/2000. men havde købt hus i Toften som de fik moderniseret med nye vinduer, badeværelse og en dejlig stor dobbelt Garage inden sin død. Her bor Tove stadig med Johan Peter. Han kører som traktorfører ved Kommunen. Anne Marie som er Handicappet er på et hjem ved Århus.

Anna (1928)
Anna rejste, som den næste af flokken, til Århus og arbejdede i en tid og blev gift med Erik. Hun flyttede snart tilbage til Ebeltoft og begyndte at arbejde. Først var hun i køkkenet på Hotel Vigen, men kom så på sygehuset og var som det den gang hed gangpige. Hun fik fire børn, først Jytte som stadig bor i Ebeltoft, og så Britta der døde som 2-årig. Erik er også død. Lars Peter er gift med Gerda, og de bor i Ebeltoft. Kim bor også i Ebeltoft og er post. Anna bor i bolig ved siden af Bakkegården og nyder sit otium.

Karna (Bitten) (1930)
Bitten arbejdede også på sygehuset som gangpige til hun rejste til København i et par år. Hun fandt også tilbage til den gamle by Ebeltoft. Hun kom tilbage til sygehuset og var der nogle år til hun blev gift med Christian som var post i Glatved, hvortil de flyttede og Boede til Christian blev syg og kom så tilbage til Ebeltoft. De havde fire børn, Birgit som bor i Randers, og som var gift med Kaj, som nu er død. Birgit arbejder på Slagteriet i Randers. Så Jens Ole som bor i Glatved, og er gift med Jytte. Ole arbejder i Ebeltoft. Jan arbejder også i Ebeltoft, og er gift med Ulla, men bor i Elsegårde. Også Heidi, som er gift med Peter, bor og arbejder i Ebeltoft. Bitten og Christian er skilt, men Bitten bor samme sted som Anne, i en bolig ved Bakkegården, og nyder også sit otium.

Jonna (1933)
Jonna var nok den der mindst kunne undvære Ebeltoft. Hun blev i byen lige til hun døde 26/12/1997. Hun havde også sin tid på sygehuset som gangpige, nok mindst i 25 år. Hun blev gift med Richard Kjeldsen som var skomager. De købte Skomagerforretning af Verner Kruse i Adelgade og havde træskosalg i forretningen, som Jonna arbejdede med medens Reichardt forsålede sko. Efter Jonnas død arbejdede Richard ikke så meget mere, men havde stadig nogle gamle kunder som kom til ham, det var han glad for. Han døde 3/5/2006. De havde Jette, som også arbejder og bor i Ebeltoft.

John (Fippe) (1934)
Jeg havde en god Barndom i Ebeltoft, hvor jeg begyndte i Ebeltoft Borger og Realskole i 1942. Jeg var der hele min skoletid, bortset fra 2 år. Jeg var hos mine bedsteforældre, som havde en gård i Vorgod ved Herning. Der hjalp jeg til fra jeg var 11 år til mit 12 år, og kom så hjem til Ebeltoft igen. Jeg havde flere pladser som bydreng. Vi hjalp Fru Stærk, vores nabo, som var blomsterhandler. Senere var jeg hos frk. Løgstrup som havde en lille købmandsbutik længere nede i Nedergade. Så var jeg bydreng hos slagter Baroni, også i Nedergade. Da man kunne tjene flere penge ved at gå med Ebeltoft Folketidende. Det begyndte jeg så med. Den sidste bybud plads jeg havde, var hos papirhandler Hansen i Adelgade. Efter min Konfirmation kom jeg på landet, hvor jeg tjente hos Jens Severinsen på Algården og var der i 2 år, inden jeg kom på Egå Efterskole. Derfra flyttede jeg til Fyn og arbejdede ved landbruget, og så kom soldatertiden i Varde ved Artilleriet.

Så tilbage til Ebeltoft, hvor jeg kom i lære som Skorstensfejer hos Skorstensfejer Mester Mortensen. I Ebeltoft traf jeg så min kone Mona som var sygeplejeelev på Ebeltoft sygehus. Vi blev gift i 1957. Vi har for 2 år siden haft Guldbryllup. Vi har fem børn, tre piger og to drenge. Først vores datter Karen som bor på Fyn, og arbejder ved Odense Kommune som beskæftigelsesvejleder. Hun var gift med Hans Erik, der var ved Kommunedata i Odense. Han døde for tre år siden. Næst har vi vores datter Jonna som bor i Auning, og har været syerske i mange år, men er nu pensionist. Hun er gift med Lars Kurtzmann, som er ved fjernvarmen i Randers. De har børnene Martin og Karina som er skoleelever. Herefter kommer vores datter Marianne som bor i Herning, hun er udlært damefrisør. Hun arbejder som plejer i døgnplejen ved forskellige Patienter. Marianne var gift med Verner, men er nu skilt. Hun har fire børn, tre drenge og en pige. Thomas som arbejder inden for IT, Lise Lotte som går på skole i Holstebro. Så er der Frederik som er udlært som finsmed hos Arla, og til sidst Lukas som går i skole i Herning.

Vores søn Claus Filip bor i Aulum ved Holstebro. og er gift med Kirsten. Claus arbejder ved Tvis Køkkner har været der i ca. otte år. Han har to børn, Mia som bor i Videbæk, og arbejder ved hjemmeplejen. Mia har den 8. april 2009 gjort os til oldeforældre for første gang. Og så er der Anders Filip, som er lige ved at være udlært i butikken hos XL byg i Vildbjerg. Så er Claus papfar til Kenny, som bor i Kolding. Til sidst kommer vores søn Lars Filip, der arbejder som social og sundhedsassistent i Videbæk. Han blev færdig i foråret 2009. Lars har tre børn. Mikkel Filip som Bor hos sin Mor her i Vildbjerg, han er 12 år. Så har han John Filip og Louise, som begge bor hos deres Mor i Feldborg.

Anders Jørgen (1938)
Jørgen var Rosinen i Pølseenden. Jeg ved at Jørgen betød meget for far og mor, da han var hos dem i en del år. Han borde hos dem og blev i Ebeltoft. Ham og far spillede meget sammen på Harmonika, og Richard på Banjo, de havde mange gode timer. Så kom Jørgen i lære som Møbelpolstrer hos Krog i Adelgade. Da han var udlært giftede han sig med Annelise. Han var også Møbelpolstrer i Tirstrup en tid, men boede i Ebeltoft. Jørgen flyttede til Næsborg ved Løgstør, hvor han stadig er. De har datteren Betina, som er gift med Peter og bor i Kås i Nordjylland, hvor Betina har en lille forretning med Brugsting. Peter er driftsleder i Løgstør. De har tre sønner Anders, Rasmus og Magnus.

         

 

6 replies
 1. John Filip Jensen siger:

  Hej .Kan i ikke hjælpe med at jeg får Kontakt med Mogens Jeppesen, som har spurgt om min Adresse. VH John Filip Jensen, Det er min historie om Trampenborg. I Ebeltoft

  Svar
 2. Knud Andersen siger:

  Hej John! Det var interessant og læse om dig og din Familie.

  Du skriver du er Født i Nedergade 7, i 1934. Jeg er født i Nedergade i 1933 lige over for Brugsforeningen, i baggården så vidt jeg ved hos Anders Ole Nielsen. Jeg tror de havde en søn på din alder der hed Ole Vip.

  Jeg er ikke klar over hvem du er. Vi flyttede op på Elsegådevej i en bungalov, som min far selv havde bygget den lå lige oven for barakken som vi kaldte det dengang. Mit Barndomshjem var det eneste hus der dengang lå på Elsegådevej lige oven for Kirkegården.

  Min mor døde desværre i 1944, og jeg kom herefter ud og tjene på en bondegård. og gik herefter i skole i Skovgårde. Jeg begyndte skolegangen i Ebeltoft Borge og Realskole i 1940. Mine første klassekammerater var Henning Madsen – Benny Thuesen – Ove Larsen – Kirsten Frederiksen – Inger Thestrup – Karen Josiasen og mange andre, som jeg husker alle navne på, men mon der er nogen der husker mig, jeg bliver jo 80 i år.

  Hvis du gider og give mig et svar vil jeg blive meget glad. Ville håbe alle fra min Klasse måtte LEVE endnu.

  De venligste hilsner fra
  Knud
  NB. Jeg bor i Aarhus nu og har gjort det i mindst 60 år.

  Svar
  • Mogens Jeppesen siger:

   Hello Knud Andersen,

   Jeg kom lige til at se dit svar til “Fibbe” som jeg tror var en af mine venner da jeg boede hos mine bedstefar/mor
   jeg tror Nedergade 9 (eller 15 paa hjornet af Villadsgyden, fra ca.1946 til ca.1950 og gik paa borgerskolen.
   Jeg har ikke skrevet til Fibbe da jeg ikke kan finde hans addresse paa denne side.
   Er du i kontakt med ham?

   Svar
    • Mogens Jeppesen siger:

     Hello Fillip,

     Er det virkeligt dig som boede på Nedergade i en kældre lejlighed omkring 1955. Jeg boede på samme side nummer 15, hos mine bedsteforældre, og vi var sammen ofte. jeg vil gerne høre fra dig hvis du er ham som jeg forspurgte om

     Mogens Jeppesen (nu, og i mange år, i Canada).

     Svar
 3. Jens Thygesen Bedstrup siger:

  Jens Severinsen var min morfar. Som barn boede jeg og min lille søster Annette hos bedsteforældre på Ahlgården i et par år, idet min mor blev skilt og flyttede til København for at få en uddannelse.
  I dag er jeg bosat i Smålandsfarvandet på øen Fejø og er pensionist.

  Svar

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.