Landsbyhistorier.dk

Præstehistorie

Der har altid hersket en særlig opmærksomhed omkring gejstlige personers gøren og laden. Det være sig hvis der kommet en måske lidt uheldig formulering fra prædikestolen eller præsten har gjort sig uheldig bemærket på en sådan måde det har trukket de store smil frem. Mange af disse ting er blevet fortalt og genfortalt gennem generationer – Som god rødvin er de måske ligefrem blevet bedre med årene.

En af disse fortællingen handler således om pastor Niels Basse Lund, der var præst i Bælum og Solbjerg sogne fra 1804 til 1840. Pastor Lund var, som mange af datidens præster, foregangsmand i dyrkningen af bl.a. krydderplanter.
Hans køkkenhave i Bælum blev på det nærmeste et tilløbsstykke – så meget at præsteparret så sig nødsaget til at lade køkkenhaven indhegne, da man ligefrem stjal af disse krydderurter.
Således gik det en nat ud over deres purløgsdusk, hvilket pastor Lund opdagede da døren til køkkenhaven den følgende morgen stod på vid gab. Det resulterede i at pastor Lund den næstfølgende søndag fra prædikestolen kundgjorde følgende:

”Forleden nat har en ubuden gæst været på besøg og der bestjålet min kones dusk og til vitterlig stod hullet på vid gab“.

         

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?
Så send gerne dine kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag notifikationer via e-mail, hvis andre kommenterer på historien. Du kan også abonnere, uden at kommentere.